Muziek
instrumenten

Ik beschik over een groot instrumentarium, waarvan een gedeelte op deze site is te zien en/of te horen. Een deel ervan is zelfgebouwd: de chrotta en diverse lieren onder leiding van Helmut Bleffert, een instrumentenbouwer uit Duitsland (zie zijn website). Ook bamboefluiten zijn zelf gebouwd tijdens de opleiding.

 

  • De globale indeling is: Binnen de keuze van een instrument kan oneindig gevarieerd worden, maar de werkzaamheid kun je basaal indelen. Snaarinstrumenten spreken vooral ons gevoel aan. Blaasinstrumenten, waarop vooral melodieën gespeeld kunnen worden spreken meer onze denkprocessen aan. Bij de slaginstrumenten moeten handen en voeten actief worden, onze wilsprocessen worden aangesproken.

     

    Maar nogmaals: op elk instrument kun je nuanceren en het op allerlei manieren gebruiken. Ook tijdens blazen of trommelen kun je natuurlijk je gevoel beleven! De cliënt kan zelf spelen, maar ook alleen luisteren naar een een instrument, of het ervaren tegen het lichaam aangespeeld. Steeds wordt gekeken naar de vraag en mogelijkheden van elke individuele cliënt.

  • home | contact